VOLKSPARTIJ DONGEN zet ‘Dongen op 1

Het was eigenlijk geen verrassing meer;onder het motto ‘Never chance a winning team ‘ is woensdagavond 13 oktober, tijdens de Algemene Leden Vergadering van de Volkspartij Dongen, waarin ook een start werd gemaakt aan de verkiezingscampagne,de kop van de verkiezingslijst bekend geworden als resultaat van de ledenverkiezing die avond. De lijst VPD wordt aangevoerd door huidig wethouder René Jansen.Jansen was hiervoor acht jaar gemeenteraadslid. Een vertrouwt gezicht dus en een verenigingsman pur sang. De partij noemt hem een ‘boegbeeld’ van de VPD en zegt trots te zijn op haar wethouder en nu dus ook lijsttrekker die ‘het verenigingsleven een warm hart toedraagt’ .

DONGEN Jan Stads / Pix4Profs Wethouder Rene Jansen

Denise Kunst, nu fractievoorzitter van de Volkspartij Dongen, is tweede geworden op de lijst.”Kunst heeft de afgelopen periode veel ervaring opgebouwd als fractievoorzitter en wil zich graag ook een vierde periode inzetten. Zij is ook een belangrijk vertegenwoordigster van de gemeenschap in ’s Gravenmoer “ zo omschrijft de partij haar in een na de vergadering uitgegeven persbericht. Bij uitzondering koos de VPD vanavond ook een derde persoon in koppositie. Iris Jansen is voor deze plaats op de kieslijst gekozen. Zij is zittend gemeenteraadslid en doet dat voor het eerst gedurende deze lopende bestuursperiode. Na een ietwat schuchter begin als nieuw raadslid, ontpopte zij haar talenten in diverse onderwerpen. Vanavond werd bekend dat het bedoeling is dat zij halverwege de (komende) bestuursperiode Denise Kunst opvolgt als fractievoorzitter. Op deze manier zijn volgens de partij opvolging en ervaring binnen de partij verankerd. Denise Kunst blijft wel een volle periode deel uitmaken van de fractie.

DONGEN Jan Stads / Pix4Profs Raadslid Denise Kunst

De overige plaatsen op de kieslijst worden de komende periode besproken binnen de vertrouwenscommissie van de partij. De bedoeling is dat ook nieuw, zelf opgeleid talent daarbij een kans krijgt.

DONGEN Jan Stads / Pix4Profs Raadslid VPD Iris Jansen

Vaststelling kieslijst en verkiezingsprogramma

De volledige kieslijst wordt tijdens de Algemene Leden Vergadering van 15 december a.s. vastgesteld door de leden van de Volkspartij Dongen. Tijdens die vergadering wordt ook het verkiezingsprogramma definitief. Voor het programma wordt de inbreng die via Praat op Straat, de vele contacten met de Dongense bevolking, verenigingen en ondernemers en de achterban van de Volkspartij Dongen zelf wordt ingebracht, meegewogen bij de samenstelling. De partij is een echte lokale partij en zegt daarom dat het ‘logisch’ is dat de slogan ‘Dongen op 1’ is gekozen. De volkspartij Dongen is in in de gemeente Dongen al geruime tijd de grootste in alle kernen, Dongen, s Gravenmoer, Klein Dongen en Vaart.

DONGEN Jan Stads / Pix4Profs VPD, Rene Jan sen, Denise Kunst, Iris Jansen