Rob
Huijben verlaat CDA en gaat door als ‘PRO Dongen ‘

“Ik
wil mijn kiezers en achterban blijven vertegenwoordigen in de raad”

Dongen, 16 januari 2018. Het
gemeenteraadslid Rob Huijben dat eind vorige week in opspraak kwam
wegens vooralsnog vermeend doen van valse aangifte voor bedreiging
en mishandeling, heeft vandaag de fractie van het CDA Dongen -’s
Gravenmoer verlaten. Het afscheid van Huijben blijkt niet geheel vrijwillig te zijn.Ongeveer tegelijkertijd zegt een woordvoerder van de CDA fractie in
de Dongense raad dat de heer Huijben ‘geen deel meer uit maakt van
de CDA fractie’.In dat bericht wordt niet gesproken over
vrijwillig vertrek of anderszins. Huijben gaat dus wel door in de
gemeenteraad van Dongen. Dit heeft hij zojuist aan de voorzitter van
de raad laten weten. Tot de verkiezingen van maart zal Huijben onder
de vlag van PRO Dongen de belangen van de inwoners van Dongen, ’s
Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart vertegenwoordigen.

Huijben:
“Gisteravond heb ik in een gesprek met de fractie het verzoek
gekregen om de fractie te verlaten. Het feit dat ik alleen de
fractievoorzitter heb geïnformeerd over mijn strafzaak, en niet de
gehele fractie, wordt mij door de fractieleden kwalijk genomen. Zij
hebben aangegeven dat hierdoor de onderlinge vertrouwensband geschaad
is. Ik wil de fractieleden bedanken voor de prettige samenwerking in
de afgelopen jaren. Ik heb de personen en de sfeer onderling altijd
als zeer prettig ervaren. Desalniettemin heb ik besloten om mijn
zetel in de raad te behouden. Ik ben in maart 2014 door middel van
voorkeursstemmen en met een groot mandaat gekozen. Ik zie het als een
verplichting tegenover mijn kiezers en achterban om mijn volledige
termijn af te maken.”

Daarnaast
wil Huijben nog een aantal mensen in het Dongense bedanken: “In de
afgelopen dagen heb ik ontzettend veel steunbetuigingen mogen
ontvangen. Ik ben de Dongenaren hier ontzettend dankbaar voor! Ik
voel mij, mede door hun support, gesterkt in mijn strijd om mijn naam
te zuiveren. Het recht zal zegevieren.”

‘PRO
Dongen is sinds vandaag de jongste politieke beweging van de Dongense
gemeenteraad. PRO Dongen wil zich inzetten voor de belangen van alle
mensen van Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart. Van jong
tot oud, van arm tot rijk en van links tot rechts ‘zo zegt Huijben in zijn persbericht als kersverse fractievoorzitter van Pro Dongen.

PRODongen.nl is volgen Huijben de website van de jongste politieke beweging in Dongen .Deze website is volgens onze waarneming ( nog) niet online. De verkiezingen voor de gemeenteraad liggen kort in het verschiet. Huijben heeft daarover nog geen mededelingen gedaan en was ook niet bereikbaar op deze dinsdagavond.

Interview met deze krant

Ondanks de persoonlijk hectische dagen voor Rob Huijben vond hij toch nog tijd voor een interview met deze krant . Op de vraag of zijn nieuwe partij ook mee gaat doen aan de komenden gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart antwoordde Huijben “ Op dit moment ben ik nog maar net gestart met mijn partij, deze staat in de kinderschoenen. Ik durf nu nog niet te zeggen of ik wel of niet meedoe met de verkiezingen in maart, dat ga ik de komende weken bekijken.“ . Ex- CDA- er Huijben bevestigde tegenover deze krant dat hij alle besluiten die hij genomen had, zélf genomen had en er voor de volle 100% achter te staan .”Ik heb wel om tot deze besluiten te komen met adviseurs gesproken, waaronder mijn advocaat er een van is.” aldus Huijben . Hij zei verder dat de partij nog in de kinderschoenen staat en er volop mee bezig is . “ Ik bekijk de komende weken welke stappen ik wel of niet ga zetten met PRO Dongen. Het is wel mijn ambitie om van PRO Dongen een volwaardige partij te maken. Ik kan met trots melden dat er al een aantal sympathisanten zich gemeld hebben om bij PRO Dongen zich aan te sluiten “. Huijben is blij met alle vooral verbale hulp die hij krijgt op dit moment . “ Hetgeen ik kwijt wil is dat ik in ieder geval iedereen wil bedanken voor de massale steunbetuigingen richting mijn persoon. Deze sterken mij in dit proces. “ Huijben stelt zich vooral strijdvaardig op : “ Verder wil ik iedereen uitnodigen en oproepen om zich aan te sluiten bij PRO Dongen! “ Aldus Rob Huijben