René Jansen kandidaat-wethouder VPD

René Jansen is vanavond door de algemene ledenvergadering van de Volkspartij Dongen gekozen als lijsttrekker en kandidaat-wethouder voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Ook de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma zijn vanavond vastgesteld. De Volkspartij Dongen gaat de verkiezingen in met de slogan “Één voor Dongen”.

De keuze voor het wethouderschap is voor de 57-jarige René Jansen een logische stap, ook al moet hij daarvoor zijn baan als manager bij KPN opzeggen. ,,Als geboren en getogen Dongenaar voel ik me nauw betrokken bij onze samenleving. Ik ben nu twee periodes raadslid. Met veel passie en betrokkenheid wil ik me de komende jaren in blijven zetten voor de belangen van onze inwoners. Maar dan vanuit een rol als bestuurder en wethouder van de gemeente Dongen. Na 38 jaar bedrijfsleven is het tijd voor een andere keuze, met nieuwe kansen en uitdagingen in het vooruitzicht ”, aldus René Jansen. Hij is daarmee de beoogd opvolger van Piet Panis (67) die na vier bestuursperiodes en een termijn als raadslid met politiek pensioen gaat.

Eén voor Dongen

De top-3 van de kandidatenlijst bestaat verder uit Denise Kunst en Frits Klijs. ,,Daarmee hebben we een prima vertegenwoordiging uit onze drie kernen Dongen, ‘s Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart. Samen zijn wij één voor Dongen”, aldus René Jansen. Denise Kunst (38) volgt hem op als fractievoorzitter.

Vernieuwing en verjonging

De vernieuwing en verjonging van de vorige lijst wordt voortgezet. De VPD kiest bij de eerste tien kandidaten voor een mix van ervaren en nieuwe krachten. Iris Jansen, Jessie Nijman en Cees Zwaal maken vanaf de plaatsen 4, 5 en 7 voor het eerst kans op een raadszetel. Rob Biesheuvel (6), Leo van Hecke (8) en Colinda Blous-Verkooyen (9) zijn opnieuw beschikbaar als raadslid. Gert-Jan van Broekhoven (10) ziet voor zichzelf vooral een rol in de financiële commissie.


Afscheid

Ali Türkyilmaz en Wout van Delft hebben aangegeven geen nieuwe periode als raadslid te ambiëren. Voor Ali Türkyilmaz eindigt hiermee een periode van 16 jaar in de gemeenteraad van Dongen. Wout van Delft was direct gekozen volksvertegenwoordiger in de raad van 2002 tot 2010 en vanaf 2014 tot nu.

Lijstduwers – ‘couleur locale’ vanuit het verenigingsleven

Behalve de top-10, bevat de kandidatenlijst van de Volkspartij Dongen ook 20 lijstduwers. Dit zijn stuk voor stuk mensen uit het verenigingsleven van de drie kernen. Deze betrokken leden dragen hun steun aan de Volkspartij Dongen actief uit. Zij vormen de directe achterban die de fractie ondersteunt.

Kandidatenlijst Volkspartij Dongen Verkiezingen Gemeenteraad 21 maart 2018

1. René Jansen Dongen

2. Denise Kunst – van Suijlekom ‘s Gravenmoer

3. Frits Klijs Klein Dongen-Vaart

4. Iris Jansen Dongen

5. Jessie Nijman Dongen

6. Rob Biesheuvel Dongen

7. Cees Zwaal Dongen

8. Leo van Hecke Dongen

9. Colinda Blous – Verkooyen Dongen

10. Gert-Jan van Broekhoven Dongen

11. Kees Hoevenaars Dongen

12. William de Brouwer Dongen

13. Carla van Delft Dongen

14. Saskia van Baaren Dongen

15. Stefan van Baal Dongen

16. Han den Boer Dongen

17. Jenny Verduijn Klein Dongen-Vaart

18. Ad de Jong Dongen

19. Ad van Suijlekom ‘s Gravenmoer

20. Steven Ansems Dongen

21. Thom Vermeulen Jr. Dongen

22. Wilhelmien Huyben Klein Dongen-Vaart

23. Ad van Weesenbeek Dongen

24. Wout van Delft Klein Dongen-Vaart

25. David Kunst ‘s Gravenmoer

26. Ton de Roon ‘s Gravenmoer

27. Bert Koomen Dongen

28. Hans van Nispen Dongen

1. Piet Panis Klein Dongen-Vaart

2. Toon Ariëns Dongen