Dongense SP’er in top-5 kandidatenlijst

Dongen, 3 februari 2015 .De SP kandidatenlijst voor de Provinciale Staten verkiezingen op 18 maart 2015 is vastgesteld. Lijsttrekker is opnieuw Nico Heijmans uit Den Bosch. Dongenaar Maarten Everling staat op de vierde plaats. Maarten is ook voorzitter van de Dongense SP-afdeling.

Op dit moment heeft de SP acht Statenleden en maakt deel uit van het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. In de afgelopen periode heeft Brabant zich, mede door de inbreng van de SP, onderscheiden met haar natuurbeleid. Op natuurgebied hebben we een ontwikkeling in gang gezet die gaat zorgen voor meer natuur, meer toerisme en meer recreatie en dus ook voor meer werkgelegenheid. SP gedeputeerde, voor ecologie van Brabant, Johan van den Hout werd gekozen als “groenste politicus” van 2014; een bevestiging van de bijzondere manier waarop Brabant met haar natuur omgaat.

De SP gaat de komende verkiezingen in met het verkiezingsprogramma: ‘Beter Brabant’. Als grote uitdaging voor de komende bestuursperiode ziet de SP het behoud van werkgelegenheid en het aantrekken van nieuwe werkgelegenheid. Ook ziet de SP armoede bestrijding als belangrijk punt, want geen kind in Brabant hoort in armoede op te groeien. Een derde punt waar de SP zich voor gaat hard maken is (gehandicapten)sport, kunst en cultuur, met vooral aandacht voor breedtesport en basisvoorzieningen voor kunst en cultuur.

Meer informatie over het verkiezingsprogramma en de volledige kandidatenlijst vindt u op: http://noord-brabant.sp.nl/