Maandag 18 oktober Openbare Avond in Dongen over de nieuwe regering VVD-CDA-PVV.

Maandag 18 oktober 2010 vindt in de Cammeleur een openbare avond plaats over de nieuwe regering VVD en CDA gedoogd door de PVV. Maatschappelijke organisaties uit Dongen geven op deze avond hun mening over de gevolgen van het regeerakkoord voor de Dongense gemeenschap. Aan het woord komen Frans Desloover, directeur van wooncorporatie Vieya; Ilonka van Sprang, locatiemanager van Thebe Thuiszorg; René Roovers wethouder Sociale Zaken in Dongen en Egbert Schellenberg, bestuurder van FNV-Bondgenoten. De avond wordt ingeleid door Ronald van Raak, Tweede Kamerlid voor de SP.
Voor deze avond worden Dongense organisaties en politieke partijen en hun achterban uitgenodigd. In het tweede deel van de avond vindt het debat plaats tussen de sprekers en de aanwezigen in de zaal.

De avond is een initiatief van SP-afdeling Dongen.
Op deze manier wil de afdeling direct na de installatie van de nieuwe regering helderheid geven over: Wat staat er precies in het regeerakkoord en wat betekent dat voor Dongen op het gebied van volkshuisvesting, in de gezondheidszorg, voor werknemers en de werkgelegenheid, voor de sociale verhoudingen in Dongen?
Na een korte pauze is er gelegenheid voor de aanwezigen om hun mening te geven en zal er onderling en met de zaal over worden gediscussieerd. De SP hoopt dat vele organisaties en politieke partijen, zowel voor- als tegenstanders, aanwezig zullen zijn wat zonder meer tot een fiks onderling debat kan leiden.

De avond begint om 20.00 uur (zaal open om kwart voor acht) en vindt plaats in de Godfried Bomanszaal in de Cammeleur aan Hoge Ham 126 in Dongen.
Tot 20.45 uur hebben de sprekers elk 10 minuten spreektijd.
Na een korte pauze is er gelegenheid tot vragen stellen en discussie.
Het officiële gedeelte wordt afgesloten rond 21.45 uur.
Daarna is er nog gelegenheid voor een informeel gesprek.